30 Nisan 2008 Çarşamba

TUZLU BİSKÜVİ

GEREKLİ MALZEMELER

  • YARIM PAKET MARGARİN (oda sıcaklığında yumuşatılacak)
  • 3 SU BARDAĞI UN
  • 100 GR (2 AVUÇ )KASAR RENDESİ YADA EVDEKİ PEYNİRDEN)
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU (UNLA İLK ÖNCE KARIŞTIRILACAK)
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
  • 1 ADET YUMURTA
  • 1 MİKTAR TUZ
  • 1 YUMURTA SARISI
  • BİR MİKTAR KIRMIZI TOZ BİBER
  • Ön hazırlık olarak margarini oda sıcaklığında bir süre bekletelim. Üç su bardağı una kabarma tozunu ekleyerek karıştıralım.
  • Kaşar peyniri rendeleyelim. Margarini derin bir kaba diğer malzemelerle birlikte alalım. Parmaklarımızın ucuyla yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat kadar dinlendirelim.
  • Hamuru merdanle yardımıyla 1 cm kalınlığında açalım.
  • Açtıktan sonra bisküvi kalıplarıyla yada şişe kapaklarıyla şekilli parçalar çıkartalım. Yağlanmış tepsiye hazırladığımız bisküvileri dizelim. Bisküvilerin üzerine bir yumurta sarısını fırçayla sürelim. En üste çörek otu ve kırmızı biberi serpiştirerek 170 derece fırında büskiviler altın rengini alana dek pişirelim.

TAŞINIRKEN BEN KALIPLARIMI KAYBETTİĞİM İÇİN BAKLAVA DİLİMİ ŞEKLİNDE KESEREK YAPTIM. AMA ŞEKİLLİ OKLUNCA COCUKLARA DAHA EYLENCELİ GELİYOR.

0 Comments: